Skip to Content
[RE]CHARGE Journey brengt 21 000 euro op voor natuurbescherming

[RE]CHARGE Journey brengt 21 000 euro op voor natuurbescherming

10 december 2019, Zellik – Zes amateurfotografen trokken een maand lang door Europa, met steun van Panasonic, HippocketWifi en de elektrische Jaguar I-PACE – World Green Car van 2019. Hun [RE]Charge Journey was een succes: ze zamelden 21 000 euro in voor ngo’s die inzetten op milieubehoud. 

Op 4 oktober vertrokken vanuit Frankfurt drie duo’s op wat een spannende tocht door Europa zou worden. Door onderweg adembenemende landschapsfoto’s te nemen, vestigden ze de aandacht van volgers op de nood aan duurzaamheid en natuurbescherming. De hele reis werd ondersteund door ecologische technologie van Panasonic en Jaguar.

De natuur in beeld

Met hun fotografische kunsten zamelde elk team geld in voor een verschillende ngo. Team Turtle, dat Roemeen Claudiu en Brit Raul samenbracht, ging op pad voor de Aktionsgemeinschaft Artenschutz (Action Campaign for Endangered Species); Team Leopard, Katrina en Meelis uit Estland, zamelde geld in voor het Rainforest Trust; en Britten Dan en Josh, Team Zebra, zetten zich in voor de African Conservation Foundation.

Een mooie prijs voor een waardevol doel

De [RE]CHARGE Journey was niet alleen een reis voor drie teams, maar ook een interactieve online campagne. Iedereen kon meevolgen op sociale media en stemmen op zijn/haar favoriete foto’s. Hoe meer vind-ik-leuks een team verzamelde, hoe meer financiële steun voor de ngo die dat duo steunde. Voor Panasonic en Jaguar was de tocht de ideale manier om bij te dragen tot natuurbescherming in de hele wereld en om tegelijk nieuwe duurzame oplossingen bekend te maken aan een breed publiek.

 De hele campagne bracht 21 000 euro op. Het grootste deel zal gaan naar AGA Artenschutz, een Duitse ngo die zich wereldwijd inzet voor de bescherming van bedreigde dier- en plantsoorten en hun habitat. Gedurende de reis verzamelde Team Turtle met zijn inspirerende foto’s 98 683 stemmen.

Ook het publiek neemt deel

De geldinzameling voor goede doelen hield niet op aan het eind van de reis. Na de trip verplaatste het initiatief zich van de deelnemende teams naar de online community: zij konden zelf natuurfoto’s delen op hun Instagramprofiel en hun favoriete fotografenteam en de [RE]CHARGE Journey taggen. Voor elke gedeelde foto ging opnieuw geld naar de daarbij horende ngo.

De wedstrijd krijgt zelfs nog een derde fase: van 29 november tot 31 december daagt de [RE]CHARGE Journey Instagramgebruikers uit hun allerbeste natuurfoto te delen en @eneloopjourney te taggen. De eerste 700 deelnemers maken kans op innovatieve geschenken. Als hoofdprijs reikt Panasonic een Lumix kit met DC-G90HEG-K camera, SD kaart en battery grip uit; nog 20 winnaars krijgen een eneloop smart & quick lader CC55 met vier eneloop pro batterijen.

Ecologische technologie

Deze bewustmakingscampagne ligt volledig in de lijn van de slagzin van Panasonic: ‘A Better Life, a Better World’. Panasonic, Jaguar en HippocketWifi zetten volop in op de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten, om zo duurzaam bewustzijn te stimuleren.

eneloop is het gamma duurzame batterijen van Panasonic. Bij aankoop zijn eneloop batterijen opgeladen met zonne-energie en je kan ze tot 2100 keer herladen. Heel recent kwam eneloop Panasonic met nog een topproduct voor op reis: de ultra-compacte, lichte en betrouwbare CC87 USB-lader. Hij laadt twee AA-batterijen op in 2,25 uur en kan tot vier batterijen dragen – bovendien kan je de CC87 gebruiken als noodstroomvoorziening.

 De Jaguar I-Pace is ‘World Green Car’ van 2019 en dat is slechts één van de vele prijzen die de volledig elektrische wagen dit jaar kreeg. Het is een sportieve terreinwagen met twee elektrische motoren die geen schadelijke uitstoot veroorzaken.

HippocketWifi biedt reizigers overal in Europa mobiel internet. Met een modem in zakformaat creëer je een snel, onbeperkt wifi-netwerk waar je maar wil op het continent. Dit is het perfecte instrument om vlot je reisfoto’s en -berichten te delen op sociale media.

Meer informatie over de [RE]CHARGE Journey vind je op www.journey.eneloop.com.

 

Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
eneloop Aftermovie 20191209_Eneloop_Aftermovie.mp4 - 155 MB
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
Story image
PR_eneloop_Journey winner-NL.docx 68 KB PR_eneloop_Journey winner-NL.pdf 112 KB

 

Over Panasonic Energy Europe NV

OVER PANASONIC ENERGY EUROPE NV

Panasonic Energy Europe met hoofdzetel in Zellik, bij Brussel (België), maakt deel uit van Panasonic Corporation, een vooraanstaande aanbieder van elektrische en elektronische apparaten. Dankzij zijn uitgebreide ervaring op het vlak van consumentenelektronica is Panasonic vandaag de grootste batterijenproducent van Europa. Er zijn productie-eenheden in Tessenderlo (België) en Gniezo (Polen). Panasonic Energy Europe levert “mobiele” energie in meer dan 30 Europese landen. Het brede productassortiment bestaat uit herlaadbare batterijen, laders, zink-koolstof batterijen, alkaline batterijen en speciale batterijen (zoals hoorbatterijen, photo lithium, lithium knoopcellen, micro-alkaline, zilveroxide). Meer informatie vind je op www.panasonic-batteries.com.

OVER PANASONIC

Panasonic Corporation is wereldwijd één van de belangrijkste ontwikkelaars en producenten van elektronische producten voor privaat, zakelijk en industrieel gebruik. Het in Osaka (Japan) gevestigde concern behaalde op 31 maart 2018 een nettoresultaat van 61,4 miljard euro. Panasonic streeft naar het realiseren van een beter leven en een betere wereld, waarbij het bedrijf voortdurend werkt aan de ontwikkeling van de maatschappij en bijdraagt tot het geluk van alle mensen op de wereld. Panasonic vierde zijn 100everjaardag in 2018. Meer informatie over het bedrijf en de Panasonic-merken op www.panasonic.com.

Panasonic Energy Europe NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium