[RE]CHARGE Activation-tour gaat van start: op pad voor meer duurzaamheid

[RE]CHARGE Activation-tour gaat van start: op pad voor meer duurzaamheid

7 oktober 2019, Zellik – Op 4 oktober werd in Frankfurt het startschot gegeven van de [RE]CHARGE Activation-tour. Dat is een duurzaamheidscampagne van eneloop, Panasonics merk voor duurzame batterijen en premium-automerk Jaguar. Tijdens de trip trekken 3 fotografenduo’s door Europa om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ngo’s die zich inzetten voor milieu en duurzaamheid. 

Op de kick-off in Frankfurt gaven eneloop en Jaguar vol trots het startschot van hun [RE]CHARGE Activation-campagne. Tijdens de campagne reizen 3 fotografenduo’s 4 weken lang door Europa. Op een avontuurlijke tocht leggen ze de mooiste natuurmomenten vast op de gevoelige plaat. Zo proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 3 ngo’s die zich inzetten voor milieu en duurzaamheid: African Conservation Foundation, the Rainforest Trust en Aktionsgemeinschaft Artenschutz.

Geld inzamelen voor het goede doel

De teams volgen elk een andere route en doorkruisen de volgende landen: Duitsland, Hongarije, Polen, Kroatië, Tsjechië, Litouwen, Letland, Oostenrijk, Servië, Estland en Zweden.

Vóór de duo’s om 17 uur lokale tijd de zonsondergang tegemoet reden, kregen ze tijdens het event nog extra details te horen over hun trip. Medewerkers van eneloop, Jaguar en de ngo’s informeerden hen over de route die ze zouden volgen, hun uitrusting, de omstandigheden tijdens de reis, enzovoort.

De natuur in het zonnetje

Tijdens de tour vereeuwigen de teams het natuurschoon dat ze tegenkomen op foto. De beelden zijn online te bewonderen. Het team dat de meeste likes verzamelt op zijn foto’s, zamelt het meeste geld in voor de ngo van zijn keuze. Elke ngo zet zich in voor het milieu, en organiseert lokale projecten om bedreigde planten, dieren en hun natuurlijke habitat te beschermen.

Duurzaam op weg

De teams zelf houden hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Hun camera’s werken bijvoorbeeld op herlaadbare eneloop-batterijen. En tijdens de trip zitten ze achter het stuur van de Jaguar I-PACE, een volledig elektrische SUV.

Samen voor een betere wereld

Panasonic en Jaguar zijn over de hele wereld bekend voor hun sterk presterende producten. Ze zetten zich allebei in voor innovatie die een minimale impact heeft op het milieu. De herlaadbare eneloop-batterijen en de elektrische Jaguar I-PACE zijn daar voorbeelden van.

De twee organisaties hopen dat andere bedrijven een voorbeeld zullen nemen aan hun samenwerking, en zo ook zullen meewerken aan ‘A Better Life, a Better World’, de slogan van Panasonic.

Herlaadbare batterijen op zonne-energie

De batterijen van eneloop kunnen tot 2100 keer worden opgeladen met zonne-energie. Ze zijn beduidend beter voor het milieu dan batterijen voor eenmalig gebruik, en helpen de afvalberg te verkleinen. Bovendien staan ze bekend om hun grote vermogen en betrouwbare werking.

Volledig groene SUV

De I-PACE werd in 2019 verkozen tot European Car of the Year, World Car of the Year en World Green Car. Hij wordt aangedreven door twee elektrische motoren en stoot geen vervuilende gassen uit. De I-PACE is Jaguars eerste volledig elektrische performance SUV. Wie het kick-off event in Frankfurt bijwoonde, kreeg de kans om een testrit met de elektrische krachtpatser te maken.

Jouw stem telt

Volg de [RE]CHARGE Activation-reis online en help de teams om genoeg geld in te zamelen voor hun ngo. Rep je naar Facebook en Instagram, en like je favoriete fotomomenten.

Meer weten over deze samenwerking? Bezoek de [RE]CHARGE Activation-website.

PR_start_RECHARGE_NL.doc PR_eneloop_Start RECHARGE_NL.docx - 63 KB PR_start_RECHARGE_NL.pdf PR_eneloop_Start RECHARGE_PL.pdf - 107 KB

 

Over APS NV

ABOUT APS NV

Advanced Power Solutions (formerly named Panasonic Energy Europe) is one of the leading suppliers of primary batteries in the European market, with a revenue of € 213 million in 2020. Our key products include alkaline, zinc carbon batteries as well as Ni-MH batteries and specialty batteries. We have two manufacturing facilities, one located in Belgium (Tessenderlo) and the other in Poland (Gniezno) which have a combined production volume of more than 1,800 million units in 2020. With a pan-European network, we sell our products in over 50 countries across Europe. For more information, please visit: www.panasonicbatteries.com.

APS NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium