Panasonic viert een eeuw betrouwbaarheid

Panasonic viert een eeuw betrouwbaarheid

Panasonic vierde op woensdag 7 maart zijn 100e verjaardag. De toonaangevende fabrikant van elektronische producten bouwt al sinds 1918 mee aan ‘een beter leven, een betere wereld’. Ter ere van deze verjaardag gaat Panasonic Energy door met de invoering van zijn nieuwe, globale design van batterijverpakkingen die de merkwaarden kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie in de verf zetten.

De batterijen van Panasonic worden gemaakt in 19 fabrieken in 13 landen over de hele wereld. Sinds zijn oprichting in 1918 gingen er meer dan 210 miljard batterijen van Panasonic over de toonbank in 120 landen, goed voor een afstand van 10.500.000 km of 13 keer naar de maan en terug. Na 100 jaar innoveren is Panasonic vastberaden de maatschappij te blijven helpen via de ontwikkeling en verbetering van batterijen van topkwaliteit.

Nieuw, globaal design
Na de introductie van het ultramoderne design van de batterijverpakkingen in maart vorig jaar wil Panasonic Energy ook zijn aanbod speciale, herlaadbare en zinkbatterijen in een nieuw jasje steken om de consument nog beter te informeren. Het aantal claims op de nieuwe verpakking werd verminderd, er kwam een duidelijk kleuronderscheid tussen de verschillende types en er is meer samenhang in de communicatie. Gestandaardiseerde symbolen geven nu ook aan voor welke apparaten de batterijen geschikt zijn, en de verpakkingen van de knoopbatterijen kregen een referentiecode. Panasonic voegde ook een afbeelding van de zon toe als knipoog naar zijn merkwaarde van innovatie en een blik op de toekomst van energie.

100 jaar innovatie
Panasonic werd in 1918 in Japan opgericht door Konosuke Matsushita, die het pad voor innovatie effende. Hij bracht de eerste batterijlamp van het bedrijf uit in 1923. Daarna werden de eerste droge batterijen ontwikkeld. In 1979 richtte Matsushita zijn dochteronderneming op, nu bekend als ‘Panasonic Energy'. Ze zou uitgroeien tot de grootste en meest veelzijdige batterijenfabrikant. Panasonic is de mogelijkheden sindsdien blijven aftasten door productievoorzieningen te verkleinen en te diversifiëren, wat leidde tot de introductie van de duurzame batterij eneloop in 2005 en de lijn alkalinebatterijen EVOLTA in 2008. Nu, in 2018, staat Panasonic wereldwijd bekend als de grootste fabrikant van batterijen voor consumentenelektronica, huishoudelijk gebruik, de automobielindustrie en b2b-oplossingen.

Maar dat betekent niet dat de fabrikant van hoogwaardige batterijen op zijn lauweren gaat rusten ... Integendeel. Panasonic Energy Europe liet nu al verstaan dat er innovatieve ideeën zitten aan te komen, die in mei dit jaar worden onthuld!

Contacteer ons
Ann-Sophie Cardoen ARK Communication
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Ann-Sophie Cardoen ARK Communication
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over APS NV

ABOUT APS NV

Advanced Power Solutions (formerly named Panasonic Energy Europe) is one of the leading suppliers of primary batteries in the European market, with a revenue of € 213 million in 2020. Our key products include alkaline, zinc carbon batteries as well as Ni-MH batteries and specialty batteries. We have two manufacturing facilities, one located in Belgium (Tessenderlo) and the other in Poland (Gniezno) which have a combined production volume of more than 1,800 million units in 2020. With a pan-European network, we sell our products in over 50 countries across Europe. For more information, please visit: www.panasonicbatteries.com.

APS NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium