Skip to Content
Panasonic streeft naar kinderveiligheid van batterijen

Panasonic streeft naar kinderveiligheid van batterijen

Panasonic Energy Europe werkt stelselmatig aan batterijveiligheid, onder meer in samenwerking met de Europese batterij-industrie. Samen met sectorgenoten investeert het batterijmerk zowel in sensibilisering als productverbetering. Uiteraard betreurt Panasonic elk incident waarbij kinderen, of volwassenen, batterijen inslikken. 

Batterij-industrie bouwt aan preventie
De batterij-industrie neemt de veiligheid van consumenten serieus. Daarom werkt ze actief aan duidelijke maatregelen om te voorkomen dat kinderen batterijen inslikken en om de gevolgen van een ingeslikte batterij te minimaliseren.

  • Veilige batterijcompartimenten: Hoe moeilijker een batterijcompartiment opengaat, hoe moeilijker een kind aan de batterijen kan. De batterij-industrie werkt aan een standaardisering van deze batterijcompartimenten voor speelgoed en elektronica.
  • Slim batterijdesign en meer productveiligheid: Voor het gebruiksvriendelijke design van batterijen in het algemeen, bundelt de batterij-industrie haar krachten met de IEC (International Electrotechnical Commission) en andere normalisatie-instanties.
  • Doorgedreven onderzoek: De batterij-industrie voert continu onderzoek naar batterijmateriaal om de reactie bij inslikken te stoppen of vertragen.

Panasonic neemt concrete maatregelen
Om inslikgevaar tegen te gaan verbetert Panasonic Energy Europe haar design en communicatie. Het batterijenmerk investeert zowel in de kinderveiligheid van haar batterijen en verpakkingen als in de sensibilisering van ouders, opvoeders en medische zorgverleners.

  • Herkenbare veiligheidspictogrammen en waarschuwingsiconen: Om de herkenbaarheid te bevorderen, gebruikt Panasonic universele waarschuwingssymbolen op haar verpakkingen.
  • Zichtbare vermelding bij inslikgevaar: Er staat een duidelijke waarschuwing op de verpakking van inslikbare batterijen.
  • Kinderveilige verpakking: Bepaalde batterijen die meer potentieel gevaar inhouden, worden extra veilig verpakt.
  • Gericht advies: Panasonic sensibiliseert en informeert zowel ouders als opvoeders over het gebruik van batterijen.

Panasonic raadt consumenten aan om batterijen buiten het bereik van kinderhanden te bewaren, ze nooit in de mond te nemen bij het verwisselen en batterijcompartimenten goed en kinderveilig te sluiten. De specifieke website www.buttonbatterysafety.com bundelt nog meer tips voor een kindvriendelijk gebruik van knoopbatterijen. Hier staat onder meer een lijst met links naar alle nationale antigifcentra van de Wereldgezondheidsorganisatie en een hoop nuttige, medische informatie om de diagnose en behandeling te optimaliseren. De website reikt ook concrete preventietips aan voor kinderen.


OVER PANASONIC ENERGY EUROPE
Panasonic Energy Europe met hoofdzetel in Zellik, bij Brussel (België), maakt deel uit van Panasonic Corporation, een vooraanstaande aanbieder van elektrische en elektronische apparaten. Dankzij zijn uitgebreide ervaring op het vlak van consumentenelektronica is Panasonic vandaag de grootste batterijenproducent van Europa. Er zijn productie-eenheden in Tessenderlo (België) en Gniezo (Polen). Panasonic Energy Europe levert “mobiele” energie in meer dan 30 Europese landen. Het brede productassortiment bestaat uit herlaadbare batterijen, laders, zink-koolstof batterijen, alkaline batterijen en speciale batterijen (zoals hoorbatterijen, photo lithium, lithium knoopcellen, micro-alkaline, zilveroxide). Meer informatie vind je op www.panasonic-batteries.com.

OVER PANASONIC
Panasonic Corporation is wereldwijd één van de belangrijkste ontwikkelaars en producenten van elektronische producten voor privaat, zakelijk en industrieel gebruik. Het in Osaka (Japan) gevestigde concern behaalde op 31 maart 2016 een nettoresultaat van 61 miljard euro. Panasonic streeft naar het realiseren van een beter leven en een betere wereld, waarbij het bedrijf voortdurend werkt aan de ontwikkeling van de maatschappij en bijdraagt tot het geluk van alle mensen op de wereld. Panasonic viert zijn 100e verjaardag in 2018. Meer informatie over het bedrijf en de Panasonic merken op www.panasonic.net.

Contacteer ons
Julie Post Project Manager, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Julie Post Project Manager, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over APS NV

ABOUT APS NV

Advanced Power Solutions (formerly named Panasonic Energy Europe) is one of the leading suppliers of primary batteries in the European market, with a revenue of € 213 million in 2020. Our key products include alkaline, zinc carbon batteries as well as Ni-MH batteries and specialty batteries. We have two manufacturing facilities, one located in Belgium (Tessenderlo) and the other in Poland (Gniezno) which have a combined production volume of more than 1,800 million units in 2020. With a pan-European network, we sell our products in over 50 countries across Europe. For more information, please visit: www.panasonicbatteries.com.

APS NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium