Panasonic licht vooruitgang toe in zijn Milieuvisie voor 2050

Panasonic licht vooruitgang toe in zijn Milieuvisie voor 2050

In juni 2017 maakte de Panasonic Groep zijn Milieuvisie bekend. Vandaag laat het bedrijf weten dat zijn fabrieken in België en Japan de Zero-CO2-status hebben bereikt.


De Panasonic Groep staat weer een stapje dichter bij een van de doelen van zijn Milieuvisie voor 2050: een CO2-neutrale productie in al zijn fabrieken overal ter wereld. Panasonic Energy Belgium (PECBE) en Panasonic Eco Technology Center (PETEC) in Japan behaalden vorige maand tegelijkertijd de productiestatus 'Zero-CO2'. Beide Zero-CO2-fabrieken spelen nu een voorbeeldrol voor andere vestigingen van Panasonic en er zijn plannen om de maatregelen die de uitstoot verminderen ook overal elders in te voeren.

De Zero-CO2-status houdt in dat PECBE zijn CO2-uitstoot met ongeveer 3.200 ton heeft teruggedrongen. Die knappe prestatie is te danken aan een windturbine-installatie (waardoor alle ingekochte energie 100% hernieuwbaar is), aan koolstofcompensaties die voldoen aan de Verified Carbon Standards (VCS) en aan de omschakeling naar energiezuinige boilers. Daarnaast blijft PECBE diverse milieuvriendelijke maatregelen aanmoedigen, zoals het gebruik van ledlampen en de vervanging van bedrijfswagens door elektrische modellen.

Panasonic beseft dat het als maatschappelijk betrokken, internationaal bedrijf een positieve bijdrage aan de planeet moet leveren door meer energie te produceren dan het gebruikt. In 2017 werd een speciale, overkoepelende werkgroep voor CO2-vermindering gevormd die nu meewerkt aan de inlossing van enkele doelen van de Milieuvisie voor 2050.

Ann-Sophie Cardoen Project Manager, ARK BBN
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over Panasonic Energy Europe NV

OVER PANASONIC ENERGY EUROPE NV

Panasonic Energy Europe met hoofdzetel in Zellik, bij Brussel (België), maakt deel uit van Panasonic Corporation, een vooraanstaande aanbieder van elektrische en elektronische apparaten. Dankzij zijn uitgebreide ervaring op het vlak van consumentenelektronica is Panasonic vandaag de grootste batterijenproducent van Europa. Er zijn productie-eenheden in Tessenderlo (België) en Gniezo (Polen). Panasonic Energy Europe levert “mobiele” energie in meer dan 30 Europese landen. Het brede productassortiment bestaat uit herlaadbare batterijen, laders, zink-koolstof batterijen, alkaline batterijen en speciale batterijen (zoals hoorbatterijen, photo lithium, lithium knoopcellen, micro-alkaline, zilveroxide). Meer informatie vind je op www.panasonic-batteries.com.

OVER PANASONIC

Panasonic Corporation is wereldwijd één van de belangrijkste ontwikkelaars en producenten van elektronische producten voor privaat, zakelijk en industrieel gebruik. Het in Osaka (Japan) gevestigde concern behaalde op 31 maart 2018 een nettoresultaat van 61,4 miljard euro. Panasonic streeft naar het realiseren van een beter leven en een betere wereld, waarbij het bedrijf voortdurend werkt aan de ontwikkeling van de maatschappij en bijdraagt tot het geluk van alle mensen op de wereld. Panasonic vierde zijn 100everjaardag in 2018. Meer informatie over het bedrijf en de Panasonic-merken op www.panasonic.com.

Panasonic Energy Europe NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium