Panasonic licht vooruitgang toe in zijn Milieuvisie voor 2050

Panasonic licht vooruitgang toe in zijn Milieuvisie voor 2050

In juni 2017 maakte de Panasonic Groep zijn Milieuvisie bekend. Vandaag laat het bedrijf weten dat zijn fabrieken in België en Japan de Zero-CO2-status hebben bereikt.


De Panasonic Groep staat weer een stapje dichter bij een van de doelen van zijn Milieuvisie voor 2050: een CO2-neutrale productie in al zijn fabrieken overal ter wereld. Panasonic Energy Belgium (PECBE) en Panasonic Eco Technology Center (PETEC) in Japan behaalden vorige maand tegelijkertijd de productiestatus 'Zero-CO2'. Beide Zero-CO2-fabrieken spelen nu een voorbeeldrol voor andere vestigingen van Panasonic en er zijn plannen om de maatregelen die de uitstoot verminderen ook overal elders in te voeren.

De Zero-CO2-status houdt in dat PECBE zijn CO2-uitstoot met ongeveer 3.200 ton heeft teruggedrongen. Die knappe prestatie is te danken aan een windturbine-installatie (waardoor alle ingekochte energie 100% hernieuwbaar is), aan koolstofcompensaties die voldoen aan de Verified Carbon Standards (VCS) en aan de omschakeling naar energiezuinige boilers. Daarnaast blijft PECBE diverse milieuvriendelijke maatregelen aanmoedigen, zoals het gebruik van ledlampen en de vervanging van bedrijfswagens door elektrische modellen.

Panasonic beseft dat het als maatschappelijk betrokken, internationaal bedrijf een positieve bijdrage aan de planeet moet leveren door meer energie te produceren dan het gebruikt. In 2017 werd een speciale, overkoepelende werkgroep voor CO2-vermindering gevormd die nu meewerkt aan de inlossing van enkele doelen van de Milieuvisie voor 2050.

Ann-Sophie Cardoen Project Manager, ARK BBN
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over APS NV

ABOUT APS NV

Advanced Power Solutions (formerly named Panasonic Energy Europe) is one of the leading suppliers of primary batteries in the European market, with a revenue of € 213 million in 2020. Our key products include alkaline, zinc carbon batteries as well as Ni-MH batteries and specialty batteries. We have two manufacturing facilities, one located in Belgium (Tessenderlo) and the other in Poland (Gniezno) which have a combined production volume of more than 1,800 million units in 2020. With a pan-European network, we sell our products in over 50 countries across Europe. For more information, please visit: www.panasonicbatteries.com.

APS NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium