Panasonic Energy producerer på lokale grønne fabrikker, pakker og leverer smart og arbejder økologisk

Panasonic Energy producerer på lokale grønne fabrikker, pakker og leverer smart og arbejder økologisk

12. november 2020, Zellik - I mere end 35 år har Panasonic Energy arbejdet frem mod bæredygtighed. I dag kan vi præsentere en vigtig række økologiske resultater i Europa, herunder grønne fabrikker, genbrugt emballage, lokal produktion og smart logistik. Se her, hvordan Panasonic er en bæredygtig partner med henblik på din batterienergi.

Miljøforurening er, hvad europæiske forbrugere af hurtigt omsættelige forbrugergoder er mest bekymrede for. Klimaforandringerne kommer på fjerdepladsen efter pandemier og bekymringen for, om man har penge nok¹. Dette samfundsmæssige fokus på miljøet er åbenlyst og vigtigt på baggrund af, at det haster stærkt med at takle klimaforandringerne. Hos Panasonic Energy hører vi forhandleres og kunders bekymringer. Og vi svarer med mere effektiv, mere bæredygtig energi.

Story image

Pioner inden for bæredygtighed i Europa

Panasonic Energy Europe har været pioner inden for bæredygtighed i mere 35 år. Siden 1985 har vi hele tiden reduceret de farlige stoffer i batterier. Dette var noget helt nyt inden for branchen. Nu er alle vores produkter fri for kviksølv, og zink-kul-batteriproduktionen er blyfri. I over 20 år har vi været medvirkende til etablering af organisationer, der indsamler og genbruger brugte batterier (CRO’er) i hele Europa. Som prominent medlem af sammenslutningen European Portable Battery Industry (EPBA) har vi haft en positiv indvirkning på indsamling og genbrug af batterier i hele regionen. Og sidst, men ikke mindst har alle Panasonic Energys produktionsanlæg nu haft ISO-14001-certificering for miljøstyring i over 20 år.

Grønne resultater i dag

Takket være dette flere tiår lange fokus kan Panasonic Energy i dag præsentere en betydningsfuld række resultater på området for bæredygtighed:

1. Vores batterifabrikker i Europa er grønne

Begge vores lokale produktions- og pakkeanlæg i Europa er bæredygtige fabrikker. I januar 2019 blev Panasonic Energy Belgium N.V. (Tessenderlo) Panasonics første CO2-udledningsfrie batterifabrik i verden. Den bruger 100 % fornyelige energikilder, genindvinder procesvand og genbruger det internt, intet affald lander på lossepladsen, bygningerne indeholder også genindvundne materialer, og lyset leveres af LED’er. Vores andet europæiske produktionssted i Polen (Gniezno) er en fabrik uden brug af losseplads. Den benytter 100 % grøn elektricitet og Panasonics seneste bæredygtige teknologier i en stærkt automatiseret proces for at producere batterier med ren energi, hvori også indgår genbrugte materialer.

2. Lokal produktion

Op til 85 % af Panasonic Energys produkter, der sælges i Europa produceres lokalt i fabrikkerne i Belgien og Polen. Dette giver kortere transportveje og mere effektiv affaldshåndtering, hvilket resulterer i et mindre økologisk fodaftryk. Lokal produktion letter også arbejdsforholdene og håndteringen af sociale medier. Endvidere sikrer EU-lovgivningen miljøstandarder og kvalitet.

3. Smart pakning og logistik

Vi anvender bæredygtige materialer til indpakning af Panasonics produkter. Batteripakninger af pap laves af 90 % genindvundne materialer og anvendt PET-plastik kan genindvindes.

99 % af de produkter, der produceres i Europa pakkes også lokalt. Vi placerer produktion og pakning i de samme lande og sender produkterne til forhandlerne direkte fra pakkefaciliteterne, hvilket alt sammen sikrer korte transportveje. Pakning i Europa garanterer sikkerhed og bæredygtighed i Europa.

Vi sparer ikke alene kilometer ved transport. Vi reducerer fyldmaterialerne ved brug af smarte displays og palleoptimering. Princippet er simpelt, men det kræver grundig optimering: mindre tomrum betyder mindre plads, betyder færre lastbiler og mindre miljøpåvirkning.

Der anvendes intermodal transport til europæiske forsyninger med råmaterialer til fabrikkerne: Som det første forsøger vi at benytte skibe, først derefter benytter vi tog og lastbiler.

4. Vi arbejder grønt

At være grøn er ikke blot et spørgsmål om produktion, pakning og logistik. Det drejer sig også om vores medarbejdere. Som en del af vores program for samfundsansvar (CSR) fremmer Panasonic Energy Europe en bæredygtig tankegang og bæredygtig ageren såvel inden for som uden for kontoret. For eksempel: Der serveres fair trade-kaffe og plastikkrus er bandlyst, de ansatte opmuntres til at køre til arbejde på cykel og tilbydes et tilskud for det, der er cykler til rådighed til brug i frokostpausen, vi genindvinder tonere og printere, vi har bidraget til The Ocean Cleanup (2.500 euro) og har skabt en bevidsthed om dette blandt vores medarbejdere.

Panasonic Environment Vision 2050

Det er Panasonic Corporations mål inden 2050 at skabe mere energi, end vi bruger.

Vi vil skære ned på den energi, vores produkter bruger, og den energi, vi bruger i forbindelse med vores forretningsaktiviteter. Samtidig skal den mængde energi, der genereres og opbevares af vores produkter, øges og overstige den energi, der bruges.

Kun på denne måde vil vi være i stand til at sikre bæredygtigheden i en stadig mere globaliseret verden med en voksende befolkning og stadig større efterspørgsel efter energi. Se denne video for at få mere at vide om Panasonic Environment Vision 2050:


¹’Fremtidsudsigter for hurtigt omsættelige forbrugergoder. Sådan navigerer man på forkant med den nye normal,’ GfK, 16. juni 2020.


Infograhpic_DA 040_PAN_PR_Sustainability_Infographic_DA.pdf - 920 KB PR_sustainability_DA.docx 2020_11_12_PR sustainability-DA.docx - 38 KB PR_sustainability_DA.pdf 2020_11_12_PR sustainability-DA.pdf - 185 KB

 

Story image
Story image

 

Om APS NV

ABOUT APS NV

Advanced Power Solutions (formerly named Panasonic Energy Europe) is one of the leading suppliers of primary batteries in the European market, with a revenue of € 213 million in 2020. Our key products include alkaline, zinc carbon batteries as well as Ni-MH batteries and specialty batteries. We have two manufacturing facilities, one located in Belgium (Tessenderlo) and the other in Poland (Gniezno) which have a combined production volume of more than 1,800 million units in 2020. With a pan-European network, we sell our products in over 50 countries across Europe. For more information, please visit: www.panasonicbatteries.com.

APS NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium