Panasonic Energy lanceert nieuwe premiumbatterij met extra zilver

Panasonic Energy lanceert nieuwe premiumbatterij met extra zilver


Panasonic Energy heeft een nieuwe premiumbatterij gelanceerd:EVOLTA NEO. Dankzij de nieuwe samenstelling met extra zilver gaat ze langer mee dan alle voorgaande Panasonic-batterijen. Dat garandeert betere prestaties en een langere levensduur, zelfs als de batterij langere tijd niet gebruikt wordt.


EVOLTA NEO maakt een verschil voor gebruikers van allerlei soorten toestellen. De nieuwe batterij gaat langer mee in verschillende soorten toestellen – of het nu om een digitale camera, speelgoed, of een afstandsbediening gaat. EVOLTA NEO heeft niet alleen een langere levensduur, ze is ook minder vatbaar voor lekken. Zo garandeert ze topprestaties in verschillende omstandigheden. Daardoor is de batterij een interessante nieuwkomer op de energiemarkt.

Betere prestaties

Panasonics EVOLTA NEO onderscheidt zich van andere batterijen door haar vernieuwde technische samenstelling. De onderdelen binnenin de batterij zijn compacter, waardoor er meer actief materiaal in zit. Samen met het toegevoegde zilver verbetert dat de efficiëntie van de batterij en garandeert het absolute topprestaties. Bovendien is de separator in de batterij 25 procent dunner, en is de kloof tussen de ijzeren huls en de pellet nu verdwenen. Daardoor kwam er meer ruimte vrij voor de elektrodevulling, wat de batterij minder snel doet ontladen.

Langere levensduur

De nieuwe V-vormige groefstructuur van EVOLTA NEO maximaliseert de beschikbare binnenin. Daardoor gaat ze langer mee, zelfs als ze gedurende een langere tijd niet wordt gebruikt. De zilveren onderdelen in de batterij maken het materiaal reactiever, wat de levensduur ook ten goede komt. 

30% minder kans op lekken

De kans op lekken is klein bij EVOLTA NEO, dankzij een speciale methode die zogenoemde elektrolytlekken voorkomt. Ook het toegevoegde zilver draagt daaraan bij. Dankzij die ingrepen heeft de gebruiker 30 procent minder kans op lekken, zelfs als de batterij te lang in de lader zat. Dat is opnieuw een stap vooruit voor Panasonic, want het bedrijf streeft er voortdurend naar om zijn batterijen nog veiliger te maken.

 EVOLTA NEO behoort tot de absolute top in zijn segment en kan concurreren met andere A-merken op de markt. De batterij is verkrijgbaar in AA- en AAA-formaat en wordt verkocht in een luxueuze premiumverpakking (verkrijgbaar per vier, acht of twaalf). De marketingcampagne rond EVOLTA NEO kreeg de naam ‘Unlock the power of silver’, een verwijzing naar het belangrijkste onderdeel van de batterij, haar veelzijdigheid en duurzaamheid. EVOLTA NEO is vanaf 26 november 2018 te koop bij Amazon Duitsland. 

 Meer weten over EVOLTA NEO? Surf naar: www.panasonic-batteries.com.

Ann-Sophie Cardoen Project Manager, ARK BBN
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over APS NV

ABOUT APS NV

Advanced Power Solutions (formerly named Panasonic Energy Europe) is one of the leading suppliers of primary batteries in the European market, with a revenue of € 213 million in 2020. Our key products include alkaline, zinc carbon batteries as well as Ni-MH batteries and specialty batteries. We have two manufacturing facilities, one located in Belgium (Tessenderlo) and the other in Poland (Gniezno) which have a combined production volume of more than 1,800 million units in 2020. With a pan-European network, we sell our products in over 50 countries across Europe. For more information, please visit: www.panasonicbatteries.com.

APS NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium