Panasonic en Angry Birds slaan de handen in elkaar voor een spannende wedstrijd

Panasonic en Angry Birds slaan de handen in elkaar voor een spannende wedstrijd

Als onderdeel van het co-branding initiatief met de langverwachte Angry Birds movie, heeft Panasonic een leuke wedstrijd bedacht voor Europese consumenten. De wedstrijd daagt mensen van alle leeftijden uit om deel te nemen aan een Angry Birds lookalike competitie met als hoofdprijs een familievakantie naar Kroatië.  

De figuurtjes die in de Angry Birds movie meespelen – Red, Chuck, Bubbles, Bomb, Matilda, Hal, Terrence en hun vrienden – zijn allemaal heel kleurrijk en vertonen fantastische en theatrale karaktertrekken. Wat hen meteen de geknipte hoofdrolspelers maakt voor een co-branding project! 

Hoe “angry” kan jij zijn als Angry Bird?
Om deel te nemen moeten mensen een foto van zichzelf nemen, waarbij ze zich voordoen als een van de tien populairste Angry Birds figuurtjes. Daarna plaatsen ze hun creatie op een website. Er zijn verschillende manieren om hun look te bekomen:

  • Ze kunnen ‘Angry Birds elementen’ van elk figuurtje (bek, wenkbrauwen, veren etc.) downloaden, uitknippen en aanbrengen op hun gezicht. En om hun vermomming helemaal compleet te maken, is een typische Angry Birds gezichtsuitdrukking onontbeerlijk. Ze kunnen er ook voor kiezen om zelf accessoires te ontwerpen. Na de make-over kunnen ze hun uiteindelijke foto uploaden op de galerij van de website.
  • Of ze kunnen een foto van zichzelf uploaden en deze photoshoppen aan de hand van de digitale Angry Birds accessoires die ze kunnen vinden op de website. En daarna kunnen ze deze foto eveneens in de galerij plaatsen.

Geweldige Angry Birds prijzen te winnen
Alle foto’s zijn te bekijken op de website, zodat bezoekers hun stem kunnen uitbrengen; de foto met de meeste stemmen wint. Deelnemers worden gevraagd om hun vrienden en familie via sociale media aan te moedigen hun foto leuk te vinden om zoveel mogelijk stemmen te halen. De deelnemer die de meeste stemmen verzamelt, wint een onvergetelijke trip voor vier personen naar Kroatië. 

Ook voor wie net naast de hoofprijs grijpt, maakt kans op verschillende leuke Panasonic/Angry Birds prijzen. De wedstrijd loopt van 4 april tot 31 oktober.

Ga naar https://angrybirds.panasonic-batteries.com voor meer info.

Het nieuws verspreiden
Vanaf half mei wordt de competitie ondersteund door een brede waaier aan opvallend POS-materiaal in winkels in 30 Europese landen. Alle Panasonic/Angry Birds co-branded POS-materiaal is versierd met de kleurrijke figuurtjes uit de film. Het Panasonic logo en foto’s van Panasonic batterijen staan eveneens duidelijk afgebeeld. Bovendien is er een call-to-action naar de competitie. Ook de verpakking van de Panasonic batterijen werd ondergedompeld in het Angry Birds thema, waarbij verschillende types batterijen versierd worden met een  Angry Bird figuurtje.

Europa geniet van een primeur: het is het eerste continent waarin de de Angry Birds movie zal vertoond worden, meer bepaald in de lente. Panasonic’s samenwerking met Angry Birds biedt het bedrijf de mogelijkheid om de bekendheid van zijn breed gamma aan hoogstaande batterijoplossingen bij de consumenten te verhogen.

Ann-Sophie Cardoen ARK Communication
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over APS NV

ABOUT APS NV

Advanced Power Solutions (formerly named Panasonic Energy Europe) is one of the leading suppliers of primary batteries in the European market, with a revenue of € 213 million in 2020. Our key products include alkaline, zinc carbon batteries as well as Ni-MH batteries and specialty batteries. We have two manufacturing facilities, one located in Belgium (Tessenderlo) and the other in Poland (Gniezno) which have a combined production volume of more than 1,800 million units in 2020. With a pan-European network, we sell our products in over 50 countries across Europe. For more information, please visit: www.panasonicbatteries.com.

APS NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium