Panasonic batterijen krijgen nieuw, dynamischer jasje

Panasonic batterijen krijgen nieuw, dynamischer jasje

Donderdag 23 maart 2017 — Vanaf dit jaar pakt Panasonic uit met een nieuw global design. De verandering past in een ambitieuze herpositionering die sinds enkele jaren aan de gang is en waarmee Panasonic Energy Europe zich verder wil profileren als een vooraanstaande speler in de batterijenmarkt.

Dat Panasonic een sterk merk is, bleek uit een rapport van Best Global Brands 2015 waarin het op de 65ste plaats stond. Met het nieuwe global design moet ook de naambekendheid van de batterijen een extra duwtje in de rug krijgen. Dat mag wel als je weet dat Panasonic Energy Europe steevast tot de besten van de klas behoort op vlak van technische kenmerken.

Vorig jaar kwamen er vernieuwde displays en een succesvolle ‘Angry Birds’-actie op de winkelpunten om de batterijen in de spotlight te zetten. Uit een recente consumentenbevraging bleek echter dat de verpakking op zich te complex en niet onderscheidend genoeg was. Tijd voor een grondige hertekening dus, aangestuurd vanuit België – waar het Europese hoofdkantoor van Panasonic Energy Europe zich bevindt.

Het aantal claims op de verpakking werd verminderd, er kwam een duidelijk kleuronderscheid tussen de verschillende types en het geheel kreeg een hedendaagse en dynamische look die past bij een volwaardig A-merk.

Om dit extra kracht bij te zetten komt er vanaf 7 mei 2017 een nieuwe actie rond de release van de film “Spider-Man: Homecoming”. Binnenkort volgt hierover meer info.

De retailpartners in de verschillende landen reageren alvast enthousiast en ook in Japan kan het nieuwe design op heel wat bijval rekenen. Er gebeurt dus het een en ander in Zellik – waar momenteel ook de ambitieuze eneloop expedition 2100 op gang wordt getrokken.

Panasonic - new global designs
Panasonic Evolta
Panasonic Pro Power
Panasonic Everyday Power
Panasonic Alkaline Power
Ann-Sophie Cardoen Content & PR Consultant at ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager at Panasonic Energy Europe NV