Nieuwe Panasonic-app vindt batterijen in het winkelrek

Nieuwe Panasonic-app vindt batterijen in het winkelrek

In een wereld vol moderne electronica is het niet altijd evident om de juiste batterijen te vinden voor een bepaald toestel. Daarom lanceert Panasonic Energy Europe de Panasonic Battery App: een handige mobiele app dat winkelen voor batterijen sneller en makkelijker maakt. 

Panasonic biedt batterijen aan in alle vormen en maten. Het alkalinegamma alleen al bestaat in 4 verschillende edities: EVOLTA, Pro Power, Everyday Power en Alkaline Power – elk met andere eigenschappen. Omdat de keuze voor een batterij afhangt van de hoeveelheid energie een toestel nodig heeft, wil het batterijenmerk consumenten begeleiden bij hun aankoop door ze op de verschillen te duiden. Hoewel de app is ontworpen om de zoektocht naar batterijen te vergemakkelijken, zit er ook een leuk stukje entertainment bij. De toepassing bevat de volgende drie functies:

1. Vind de juiste batterijen dankzij ‘Find my battery’

Met de ‘Find my Battery’-functie ontdek je welke batterij je nodig hebt voor een bepaald toestel. Zodra je een apparaat hebt gekozen uit de lijst iconen en hebt aangegeven welk formaat erin past, toont de app je de meest geschikte Panasonic-batterijen. Kies ‘other appliances’ als je apparaat niet thuishoort in de andere categorieën. Met een extra woordje uitleg zorgt de app ervoor dat je voortaan precies weet welke batterij je zoekt.

2. Kies ‘Augmented Reality’ voor foto’s met een extra dimensie

Naast de bovenvermelde basisfuncties kreeg de app een derde, speelse toepassing. Met de ‘Augmented Reality’-functie tover je een extra dimensie op je smartphone-scherm; het thema verandert mee met de promoties van het batterijenmerk. Naar aanleiding van de co-branding met de nieuwe ‘Spider-Man: Homecoming’-film verschijnt er bij de lancering van de app een 3D-Spider-Man in het camerabeeld. Nog tot 31 december 2017 loopt er een Europese wedstrijd om – als een echte Spider-Man – zoveel mogelijk mensen te vangen in een (digitaal) web. De deelnemer met het grootste web wint een citytrip voor twee naar New York.

De batterijen-app van Panasonic is beschikbaar in de Google Play Store en App Store vanaf 26 oktober.

Contacteer ons
Ann-Sophie Cardoen Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Ann-Sophie Cardoen Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over APS NV

ABOUT APS NV

Advanced Power Solutions (formerly named Panasonic Energy Europe) is one of the leading suppliers of primary batteries in the European market, with a revenue of € 213 million in 2020. Our key products include alkaline, zinc carbon batteries as well as Ni-MH batteries and specialty batteries. We have two manufacturing facilities, one located in Belgium (Tessenderlo) and the other in Poland (Gniezno) which have a combined production volume of more than 1,800 million units in 2020. With a pan-European network, we sell our products in over 50 countries across Europe. For more information, please visit: www.panasonicbatteries.com.

APS NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium