Nieuwe initiatieven vergroten positieve impact eneloop

Nieuwe initiatieven vergroten positieve impact eneloop

eneloop, het duurzame batterijenmerk van Panasonic, en zijn groene boodschap vinden steeds meer bijval dankzij nieuwe initiatieven.

Het eneloop-assortiment van Panasonic bestaat uit gebruiksklare, oplaadbare batterijen die door hun groenere voetafdruk en hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid steeds populairder worden. De bekende, in Japan geproduceerde batterijen zijn vooraf opgeladen met zonne-energie en kunnen gemiddeld 2100 keer worden herladen (afhankelijk van het type). Ze worden over de hele wereld voor zowel persoonlijke als professionele doeleinden gebruikt en zijn voordeliger en milieuvriendelijker dan wegwerpbatterijen.

 Een tevreden klant
Als officiële partner van Cirque Du Soleil® maakte eneloop een positieve indruk tijdens de TOTEM-tournee van het wereldberoemde circus. Geluidstechnicus Stephen Mendi geeft tekst en uitleg: “We zijn meer dan tevreden over de eneloop-batterijen. Hun oplaadcapaciteit is dan ook fantastisch. In vergelijking met batterijen van andere merken ontladen ze bijna niet, zelfs als we ze een tijdje niet gebruiken. We zullen nog lang op eneloop vertrouwen, daar ben ik van overtuigd.”

Nieuwste ontwikkelingen
Panasonic heeft onlangs ook aangekondigd dat het eneloop-assortiment groter wordt. Daarnaast lanceert het bedrijf binnenkort een campagne om geld in te zamelen voor niet-gouvernementele organisaties (ngo's) en om de slogan 'A Better Life, a Better World' nog meer onder de aandacht te brengen. Het is de bedoeling om onze prachtplaneet te beschermen door te veranderen hoe we producten gebruiken, door oplaadbare batterijen in te zetten die beter zijn voor het milieu en door opnieuw één te worden met Moeder Natuur.

Afval verminderen
Panasonic heeft duurzame en herbruikbare verpakkingen gelanceerd voor zijn eneloop-assortiment, dat op dit moment enkel online verkrijgbaar is. De nieuwe verpakking uit gerecycleerd pet is een waardig alternatief voor de oorspronkelijke wegwerpverpakkingen. Op die manier ontstaat er dan ook minder afval. De nieuwe, stevige verpakking doet bovendien dienst als opbergdoosje voor thuis of op kantoor.

Handig herladen
Vorige week bracht Panasonic nog een nieuwe USB-lader voor eneloop-batterijen in zakformaat op de markt. Deze compacte, lichte en draagbare CC80-batterijlader kan twee batterijen tegelijkertijd opladen en is vooral erg handig voor reizigers en al wie vaak onderweg is.

Een steentje bijdragen aan een betere samenleving
Panasonic heeft ook zijn [RE]CHARGE Activation-campagne aangekondigd, die de schoonheid van Moeder Natuur op de gevoelige plaat wil vastleggen en vrijwaren. Tijdens deze vier weken durende fotografiecampagne maken drie teams een roadtrip door Europa. Onderweg zamelen ze geld in voor drie ngo's en brengen ze de duurzame aanpak van eneloop onder de aandacht.

De teams nemen foto's over acht verschillende thema's, die stuk voor stuk moeten tonen hoe mooi onze planeet is. Elk team zet zijn beste foto's vervolgens online, zodat het grote publiek ze kan 'liken'. Hoe meer 'likes' er binnenstromen, hoe meer geld er naar de ngo's gaat. De teams leggen hun roadtrip bovendien af met elektrische wagens.

Story image

 

 

 

Ann-Sophie Cardoen Project Manager, ARK BBN
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over APS NV

ABOUT APS NV

Advanced Power Solutions (formerly named Panasonic Energy Europe) is one of the leading suppliers of primary batteries in the European market, with a revenue of € 213 million in 2020. Our key products include alkaline, zinc carbon batteries as well as Ni-MH batteries and specialty batteries. We have two manufacturing facilities, one located in Belgium (Tessenderlo) and the other in Poland (Gniezno) which have a combined production volume of more than 1,800 million units in 2020. With a pan-European network, we sell our products in over 50 countries across Europe. For more information, please visit: www.panasonicbatteries.com.

APS NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium