Klar, parat, start! 3 hold konkurrerer på en 2.100 km vandretur til fordel for deres grønne formål

Klar, parat, start! 3 hold konkurrerer på en 2.100 km vandretur til fordel for deres grønne formål

Panasonic Energy Europe har bekendtgjort de 3 2-personers hold, der deltager i eneloop expedition 2100. Fra den 23. juni vil holdene fra Polen (rødt hold), Danmark (lilla hold) og Storbritannien (gult hold) få våde fødder for at vinde præmien til deres foretrukne miljøorganisation på ikke mindre end 21.000 euro. Lad konkurrencen begynde!

eneloop ekspeditionen 2100 er en 120 dage lang vandretur gennem Europa på ca. 2.100 kilometer, som er opkaldt efter Panasonics miljøvenlige eneloop-batterier og det antal gange, de kan genoplades. 3 sportstrænede hold med 2 på hvert hold konkurrerer om at skaffe penge til et grønt formål, de selv har valgt, eftersom Panasonic Energy Europe donerer 21.000 euro til vinderholdets organisation og 2.100 euro til de næste holds. Ekspeditionens mål er at nå til mållinjen i Milano med flest mulige point, som optjenes via enkontinuerlig kamp på de sociale medierugentlige udfordringer og sjove opgaver ved de 5 bystoppesteder (pr. hold).

Hvert hold følger en forskellig europæisk vandrerute fra deres hjemland, til de når til Milano. Holdene rød, gul og lilla starter i henholdsvis Poznan (Polen)Cambridge (Storbritannien) og København (Danmark) – som også er ekspeditionens første bystoppesteder. Hvert holds vandreruter samt bystoppestederne er blevet kortlagt på webstedet eneloop expedition, så fanskaren kan følge deres foretrukne hold gennem Europa og aktivt hjælpe dem med de udfordringer, de møder på bystoppestederne.

Michał og Paweł – de to polske venner på det røde hold – ager på denne tur for Amnesty International. Denne organisation siger, at retten til et rent miljø er en del af de kollektive menneskerettigheder. De selverklærede rejsebrødre deltager i ekspeditionen under mottoet: "Hjælp andre, for en dag kan de måske hjælpe dig". De mener også, at uddannelse den bedste måde at bekæmpe fattigdom på og få det bedste frem i mennesker.

Lilla hold har et hjerte som design for bæredygtighed. De 20-årige identiske tvillinger fra Danmark, Anders & Kasper, repræsenterer den estiske ngo-organisationo Sorex, som er en forkortelse for det estiske studenterfællesskab til miljøbeskyttelse. Ved at deltage i eneloop expedition 2100 håber Anders og Kasper, at de dermed “sender et økologisk budskab og inspirerer andre til at gøre det samme”.

Selv om de litauiske kærester Romas & Simona fra gult hold er flyttet til Storbritannien, valgte de at støtte en velgørende organisation i deres hjemland: Čepkeliai-Dzūkija National/PAN Park. Den litauiske ngo- organisation arbejder for at beskytte det naturlige økosystem i Dainavaskoven, hvor de to mødtes for første gang. Parret ønsker at bevare vores planets smukke steder for fremtidige generationer. ”Lad os gå i harmoni!”

Direktøren for Panasonic Energy Europe, Jörg Toboll, kan næsten ikke vente på at ekspeditionen starter: ”Jeg er sikker på, at de tre hold har det, der skal til, så det lykkes for dem at opbygge en fanskare, og at de vil respektere miljøet på hele vandreturen. Jeg tror den større udfordring ligger i at få deres fanskare til at støtte dem ved bystoppestederne.” Officielle meddelelser fra eneloop (Panasonic) om hvor langt konkurrencen er nået, vil blive markeret med hashtagget #EE2100 foran, så de nemt kan filtreres på siden for eneloop expedition.

Holdene er forsynet med eneloop-batterier, der bruges til byttehandler, til det nødvendige vandreudstyr, campingmåltider og en drone. Ekspeditionens sponsorer er Columbia Sportswear (friluftsbeklædning), Nordisk (friluftsudstyr), Xiro (små droner) og Fairphone (miljøvenlige smartphones), T-mobile Austria(mobile telefonplaner), Sparkle (display til sociale medier), Adventure Food(instantmåltider til friluftsaktiviteter), Husky (friluftsudstyr), Panasonic(elektronik)

Kontakt os
Ann-Sophie Cardoen Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Ann-Sophie Cardoen Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Om APS NV

ABOUT APS NV

Advanced Power Solutions (formerly named Panasonic Energy Europe) is one of the leading suppliers of primary batteries in the European market, with a revenue of € 213 million in 2020. Our key products include alkaline, zinc carbon batteries as well as Ni-MH batteries and specialty batteries. We have two manufacturing facilities, one located in Belgium (Tessenderlo) and the other in Poland (Gniezno) which have a combined production volume of more than 1,800 million units in 2020. With a pan-European network, we sell our products in over 50 countries across Europe. For more information, please visit: www.panasonicbatteries.com.

APS NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium