EVOLTA-batterijen garanderen uitstekende prestaties en stabiliteit voor het favoriete speelgoed op batterijen van kinderen

EVOLTA-batterijen garanderen uitstekende prestaties en stabiliteit voor het favoriete speelgoed op batterijen van kinderen

Zellik, 7 november 2019 – Spelen met speelgoed op batterijen is vaak heel goed voor kinderen. Ze leren bij en hun fysieke en cognitieve ontwikkeling krijgt een boost. Om zulk speelgoed betrouwbaar en veilig te houden, heb je krachtige batterijen nodig. EVOLTA-batterijen kwamen als beste uit de test.

Speelgoed op batterijen steeds populairder

Vandaag werkt bijna één vijfde van al het speelgoed op batterijen, denk maar aan walkietalkies en robots, tablets en computers, camera’s en treinen. Het aanbod is bovendien groter, geavanceerder en spannender dan ooit. Speelgoed op batterijen helpt kinderen bij hun leerproces en ontwikkeling: het verbetert hun behendigheid en taalvaardigheid, en prikkelt hun verbeelding.

Hoeveel energie het speelgoed nodig heeft, hangt af van verschillende factoren, maar voor een optimale leerervaring vragen de grootste exemplaren meestal om krachtige alkalinebatterijen.

Meningen zijn belangrijk – een consumentenonderzoek

Wanneer ouders batterijen kopen, geven ze de voorkeur aan ultrakrachtige exemplaren. Dat bleek uit een Duits onderzoek bij 976 ouders met kinderen tot 14 jaar. Het onderzoek moest uitwijzen welke batterijen ouders kopen voor kinderspeelgoed en welke batterijmerken ze kennen. Uit de resultaten bleek dat 42 % van de ouders elk jaar gemiddeld 100 tot 250 euro besteedt aan speelgoed. Duurzame, stabiele batterijen voor dit speelgoed staan bij heel wat ouders dus hoog op het prioriteitenlijstje. 

Perfecte keuze voor speelgoed

Het assortiment EVOLTA-alkalinebatterijen van Panasonic is geschikt voor toestellen met een gematigd tot hoog verbruik, en dan vooral speelgoed. Deze duurzame batterijen houden het langer uit dan uw kinderen, zelfs na urenlang speelplezier. 

Consumenten maken zich bovendien vooral zorgen over lekkende batterijen en schade aan hun dure speelgoed op batterijen. Dankzij EVOLTA’s geavanceerde design en technologie is de kans op lekken minstens één derde kleiner dan vroeger.

Beter dan de rest

Het EVOLTA-assortiment werd aan allerhande tests onderworpen, en de resultaten spreken voor zich. Tijdens een test met LEGO®-treintjes werden verschillende batterijmerken gebruikt om te achterhalen welke trein het langst zou rijden en welke batterijen dus het meeste speelplezier zouden bieden. Met minstens 25 procent meer batterijkracht dan zijn concurrenten kwam EVOLTA met voorsprong als winnaar uit de bus.

Dat bewijst nog maar eens dat de EVOLTA-batterijen beter zijn dan de rest. Hun unieke, geavanceerde Panasonic-design biedt dan ook meer ruimte voor de actieve ingrediënten, met maximale prestaties tot gevolg. Bovendien gaat de performante kracht van deze batterijen nooit verloren, zelfs niet wanneer ze lange tijd niet gebruikt worden. Ook dat is belangrijk, want 62 % van de bevraagde consumenten ging helemaal akkoord met de stelling: “Ik koop batterijen in bulk, ook al heb ik ze niet meteen nodig.”

Het wordt nog beter

Omdat Panasonic zijn assortiment wil blijven verbeteren om de uitdagingen op het vlak van alkalinebatterijen het hoofd te bieden, ontwikkelde het EVOLTA NEO, een nóg krachtigere batterij. Dit is zonder twijfel de alkalinebatterij met de langste levensduur ooit voor Panasonic.

De EVOLTA NEO-batterij maakt gebruik van een zilververbinding die in geval van overbelasting gas absorbeert en zo voorkomt dat er gas vrijkomt wanneer de batterij niet gebruikt wordt. Die eigenschap maakt deze nieuwe batterij nóg stabieler dan haar voorganger.

EVOLTA NEO is op dit moment enkel online verkrijgbaar. Ga voor meer informatie naar de website.

 

 

2019_11_07_PR_EVOLTA_Toys_NL.pdf 93 KB 2019_11_07_PR_EVOLTA_Toys_NL.docx 41 KB

 

Over APS NV

ABOUT APS NV

Advanced Power Solutions (formerly named Panasonic Energy Europe) is one of the leading suppliers of primary batteries in the European market, with a revenue of € 213 million in 2020. Our key products include alkaline, zinc carbon batteries as well as Ni-MH batteries and specialty batteries. We have two manufacturing facilities, one located in Belgium (Tessenderlo) and the other in Poland (Gniezno) which have a combined production volume of more than 1,800 million units in 2020. With a pan-European network, we sell our products in over 50 countries across Europe. For more information, please visit: www.panasonicbatteries.com.

APS NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium