eneloop lanceert nieuw opbergdoosje als duurzame verpakking

eneloop lanceert nieuw opbergdoosje als duurzame verpakking

Het merk voor duurzame batterijen van Panasonic, eneloop, is voortaan nog milieuvriendelijker dankzij de nieuwe herbruikbare verpakkingen. De doosjes worden gemaakt van gerecycleerd pet-materiaal en zijn een duurzaam alternatief voor de gebruikelijke wegwerpverpakkingen. Bovendien verkleinen ze de afvalberg, want deze nieuwe verpakking doet achteraf dienst als opbergdoosje.

Deze vernieuwing is logisch voor eneloop, dat al jaren gebruiksklare oplaadbare batterijen van topkwaliteit verkoopt. De nieuwe, duurzame verpakking is even handig als de batterijen zelf: na de aankoop krijgt ze een tweede leven als doosje om de batterijen netjes in op te bergen, thuis of op het werk.

De bekende batterijen zijn vooraf opgeladen met zonne-energie en kunnen gemiddeld 2100 keer worden herladen, afhankelijk van het batterijtype. Ze worden over de hele wereld voor zowel persoonlijke als professionele doeleinden gebruikt en zijn voordeliger en milieuvriendelijker dan wegwerpbatterijen.

Beschikbaarheid
De nieuwe verpakking wordt in december gelanceerd en is alleen online verkrijgbaar. Elk doosje bevat vier of acht eneloop-batterijen van het type AA of AAA. De eneloop pro AA- of AAA-batterijen zijn ook per vier in een herbruikbaar doosje verkrijgbaar.

USB-lader in zakformaat
Deze lancering valt samen met een tweede baanbrekende ontwikkeling. In januari brengt eneloop zijn nieuwe USB-lader in zakformaat op de markt: de CC80-batterijlader. Deze draagbare lader is ideaal voor onderweg en heeft twee aansluitingen, zodat u twee batterijen tegelijk kunt opladen. Er worden twee versies verkocht: alleen de lader of een pakket met een lader en twee eneloop AA-batterijen.

Wat onze klanten zeggen
“We zijn meer dan tevreden met de eneloop-batterijen die we tijdens onze TOTEM-tour gebruiken. Ik kan ze gewoon tijdens de show uit de verpakking halen en meteen gebruiken, zonder ze eerst te moeten opladen. Hun oplaadcapaciteit is ook fantastisch: we laden ze elke dag helemaal op. In vergelijking met andere merken ontladen ze bijna niet, zelfs als we ze een tijdje niet gebruiken. De huls is een van de sterkste die ik al heb gezien. We zullen eneloop nog lang blijven gebruiken.”
Stephan Mendi, Geluidstechnicus Cirque du Soleil
Story image
Story image

 

 

 

Julie Post Project Manager, ARK Communication
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over Panasonic Energy Europe NV

OVER PANASONIC ENERGY EUROPE NV

Panasonic Energy Europe met hoofdzetel in Zellik, bij Brussel (België), maakt deel uit van Panasonic Corporation, een vooraanstaande aanbieder van elektrische en elektronische apparaten. Dankzij zijn uitgebreide ervaring op het vlak van consumentenelektronica is Panasonic vandaag de grootste batterijenproducent van Europa. Er zijn productie-eenheden in Tessenderlo (België) en Gniezo (Polen). Panasonic Energy Europe levert “mobiele” energie in meer dan 30 Europese landen. Het brede productassortiment bestaat uit herlaadbare batterijen, laders, zink-koolstof batterijen, alkaline batterijen en speciale batterijen (zoals hoorbatterijen, photo lithium, lithium knoopcellen, micro-alkaline, zilveroxide). Meer informatie vind je op www.panasonic-batteries.com.

OVER PANASONIC

Panasonic Corporation is wereldwijd één van de belangrijkste ontwikkelaars en producenten van elektronische producten voor privaat, zakelijk en industrieel gebruik. Het in Osaka (Japan) gevestigde concern behaalde op 31 maart 2018 een nettoresultaat van 61,4 miljard euro. Panasonic streeft naar het realiseren van een beter leven en een betere wereld, waarbij het bedrijf voortdurend werkt aan de ontwikkeling van de maatschappij en bijdraagt tot het geluk van alle mensen op de wereld. Panasonic vierde zijn 100everjaardag in 2018. Meer informatie over het bedrijf en de Panasonic-merken op www.panasonic.com.

Panasonic Energy Europe NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium