eneloop lanceert ambassadors' tour door Europa

eneloop lanceert ambassadors' tour door Europa

Vrijdag 2 maart 2018 — Op 22 juni 2018 start de eneloop ambassadors’ tour door Europa als vervolg op het succesparcours van de eneloop expedition 2100 in 2017. In deze tocht trekken twaalf duo’s twaalf weken door Europa met één gezamenlijk doel: 21.000 euro inzamelen voor het milieu.

Het idee blijft hetzelfde: een groene en duurzame visie promoten via (sociale) media, via de deelnemende teams, via eneloop en haar partners. De invulling verandert gedeeltelijk: elk duo speelt nu ambassadeur voor één week, waarna de fakkel – of beter: de ‘batterij’ – wordt doorgegeven aan het volgende weekteam. Het collectieve doel is 21.000 euro inzamelen voor het milieu. Nog voor de start van de wedstrijd maakt eneloop het ‘groene’ doel bekend.

Drie weekopdrachten, één gezamenlijk goed doel
Elk team moet in haar ambassadors-week drie opdrachten vervullen: zich verplaatsen van locatie a naar b met een zelfgekozen groen vervoersmiddel (van een skateboard of fiets tot een paard of iets anders); drie opgelegde challenges volbrengen; en zoveel mogelijk likes verzamelen op de gezamenlijke eneloop ambassadors tour-Facebookpagina. Per like schenkt eneloop namelijk een euro aan een groen doel, met een maximumlimiet van 21.000 euro. In totaal verplaatsen twaalf teams zich gedurende twaalf weken langs dertien Europese locaties, met Como als finaal ontmoetingspunt.

Een groen avontuur als beloning
De gezamenlijke uitdaging is groen reizen, buzz creëren rond duurzaamheid en 21.000 euro inzamelen voor het milieu. Naast een unieke ervaring, gaat elk teamlid naar huis met zijn complete trekuitrusting, zoals schoenen, kledij en een rugzak. Bovendien wint één team een vervolgavontuur voor twee. Wie dit gelukkige duo wordt komen we te weten na de finale, waarin de twaalf teams het tegen elkaar opnemen met een teamfilmpje. In Berlijn zal het winnende duo de fakkel doorgeven aan de volgende generatie. Ze zullen er samen met organisator eneloop de pers uitnodigen en de cheque met het ingezamelde bedrag overhandigen aan het groene doel.

Meer weten of deelnemen?
Inschrijven kan tussen 2 maart en 1 april 2018 op eneloopambassadorstour.euHoud ook de eneloop ambassadors’ tour-Facebookpagina in de gaten.

 

Over de vorige editie: de eneloop expedition 2100
In de eneloop expedition 2100 streden drie teams tegen elkaar in een trektocht van 2.100 kilometer door Europa in 120 dagen. Naast wandelen, moest elk team opdrachten vervullen en likes verzamelen op zijn eigen Facebook-teampagina om punten te verdienen. Het hoogst scorende team dat tijdig finishte in Milaan, won 21.000 voor een zelfgekozen groen doel – dat werd team Yellow (Simona & Romas) t.v.v. Čepkeliai-Dzūkija PAN park, een Litouwse ngo die het Dainava-woud beschermt. De twee andere teams verdienden elk 2.100 euro voor hun duurzame organisatie – namelijk team Red (Michał & Paweł) t.v.v. Amnesty International en Team Purple (Anders & Kasper) t.v.v. de Estse ngo Student Society for Environmental Protection. Alle teams ontvingen ook hun volledige uitrusting plus een prijzenpakket. Lees hier meer over de wedstrijd.

eneloop ambassadors' tour _ the story

eneloop ambassadors' tour
eneloop ambassadors' tour logo
eneloop ambassadors' tour - relay tour
eneloop ambassadors' tour - register
eneloop logo
eneloop logo
eneloop ambassadors' tour logo
Julie Post Junior Content & PR Consultant at ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager at Panasonic Energy Europe NV