eneloop giver 21.000 euro til naturreservat takket være litauisk par

eneloop giver 21.000 euro til naturreservat takket være litauisk par

Fredag den 20. oktober bekendtgjorde batteriproducenten Panasonic Energy Europe vinderne i eneloop-ekspedition 2100. Efter en strækning på 2100 km gennem Europa, 119 nætter under fri stjernehimmel, 12 "City Stops", 17 opgaver og lige så mange dueller vender det litauiske par fra Team Yellow hjemad med en check på 21.000 til deres grønne formål. 

Romas og Simona vandt foran de polske venner Michał og Paweł (Team Red) og tvillingebrødrene Anders og Kasper fra Danmark (Team Purple). De gennemførte konkurrencen for Čepkeliai-Dzūkija National/PAN Park. Den litauiske ngo kæmper for økosystemet i Dainava-skoven, det sted, hvor de to mødte hinanden første gang. Takket være rejsevennerne kan miljøorganisationen trække på en ekstra sparebøsse på 21.000 euro. De andre teams grønne formål – Amnesty International og den estiske ngo ‘Student Society for Environmental Protection’ – får hver 2.100 euro.

Den 23. juni begyndte de tre par en vandretur på 120 dage fra Polen, Danmark og Det Forenede Kongerige. De gik hver 2100 km for et grønt formål efter eget valg. Hvert hold fik eneloop-batterier med som byttemiddel og blev sponsoreret med campingmåltider, et telt, vandreudstyr, smartphone og drone. De kunne tjene point ved at producere grøn energi under fire ‘City Stops’ pr. hold, og de blev hver uge bedømt på grønne opgaver og dueller. Også størrelsen af deres fanbase på Facebook og dennes engagement påvirkede deres score.

Batteriproducenten Panasonic Energy Europe satte eneloop-ekspedition 2100i gang for at øge kendskabet til sine miljøvenlige eneloop-batterier. De er fra begyndelsen opladet med solenergi og kan i gennemsnit genoplades 2100 gange. Endvidere holder en opladning længere end traditionelle batteriers på grund af deres højere elektriske spænding. Deres temperaturbestandighed gør dem yderst velegnede for trekkere. Lige før finalen lancerede producenten en række eneloop-batteriladere i tre versioner: en intelligent oplader med LCD-skærm og USB-port, en ekstra stor model til 8 AA- eller AAA-batterier og en kompakt trekkerversion med USB-tilslutning.

Det europæiske trek blev sponsoreret af Columbia Sportswear(friluftsbeklædning), Nordisk (udendørsudstyr), Xiro (droner), Fairphone(miljøvenlige smartphones), T-mobile Austria (mobilabonnementer), Sparkle(displays til sociale medier), Adventure Food (campingmåltider), Husky(udendørsudstyr) og Panasonic (elektroniske apparater og eneloop-batterier som byttemiddel).

Kontakt os
Julie Post Junior Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Julie Post Junior Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Om Panasonic Energy Europe NV

Panasonic Energy Europe har hovedkvarter i Zellik nær Bruxelles i Belgien. Virksomheden er en del af Panasonic Corporation, en førende global producent af elektroniske og elektriske artikler. Panasonics enorme og lange erfaring inden for forbrugerelektronik har gjort det muligt for Panasonic at blive den største batteriproducent i Europa i dag. Europæiske produktionsfaciliteter selskabets ligger i Tessenderlo, Belgien, og Gniezno, Polen. Panasonic Energy Europe leverer "mobile" energiløsninger til mere end 30 europæiske lande. Selskabets forskelligartede produktprogram omfatter genopladelige batterier, opladere, zink-carbon, alkaliske og specialbatterier (såsom zink-luft-, fotolithium-, lithiummønt-, mikroalkaliske og sølvoxidbatterier). Få mere at vide på http://www.panasonic-batteries.com/.                                                                                                                                        

Panasonic Corporation er en af verdens førende aktører inden for udvikling og fremstilling af elektroniske produkter til en lang række anvendelsesområder inden for bolig, erhverv og industri. Panasonic, der er baseret i Osaka, Japan opnåede i regnskabsåret der sluttede 31. marts 2018, en samlet nettoomsætning på ca. 61,4 milliarder Euro. Panasonic fokuserer på at skabe et bedre liv og en bedre verden ved at bidrage til den løbende udvikling af samfundet og menneskers lykke over hele kloden. Panasonic fejrede sit 100 års jubilæum i 2018. Få mere at vide om koncernen og Panasonic brandet på www.panasonic.com.

Panasonic Energy Europe NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium