eneloop draagt een steentje bij

eneloop draagt een steentje bij

Panasonic helpt het milieu beschermen via een Europese fotowedstrijd

Panasonic Energy Europe lanceert haar derde editie van de eneloop European Photo Challenge. De onderneming wil haar bezorgdheid voor het milieu aantonen door organisaties die zich inzetten voor het beschermen van onze planeet via een financiële gift te ondersteunen. Panasonic beklemtoont zo het enorme belang dat zij hecht aan duurzaamheid. Niet alleen biedt het bedrijf zelf milieuvriendelijke oplossingen aan, maar het geeft nu ook ondernemingen met eenzelfde groene visie een financieel duwtje in de rug.

Van 1 december 2015 tot 31 december 2016 organiseert Panasonic een fotowedstrijd rond duurzaamheid en het milieu. Doorheen het jaar zijn er in totaal vijf verschillende fotowedstrijden, elk met een eigen thema. De deelnemers wordt gevraagd om hun beste 'groene' foto rond een bepaald onderwerp in te zenden, en dan likes te verzamelen. Zowel de foto met het grootste aantal stemmen, als de 2 foto's met de meeste stemmen per land winnen fantastische prijzen. De hoofdwinnaar van de vorige WINTER-editie was de Pool Tomasz Jastrzębowski. Hij mag zich nu de trotse eigenaar noemen van een schitterende Panasonic HX-A1 action cam, volledig uitgerust met eneloop pro-batterijen en een CC16-lader. Nu de zon steeds hoger aan de hemel staat en de dagen weer langer worden, is het niet meer dan logisch dat de LENTE tot het thema van de huidige derde eneloop fotowedstrijd werd uitgeroepen. De gelukkige winnaars zullen op 30 juni 2016 worden bekendgemaakt.

eneloop is Panasonics antwoord voor een milieuvriendelijkere batterij die een duurzame levensstijl promoot. Deze revolutionaire batterijen kunnen tot 2100 keer herladen worden waardoor ze niet alleen zuiniger zijn, maar ook helpen om de afvalberg van batterijen te verkleinen. Het doel van de fotowedstrijd is naast de aandacht te vestigen op dit uitzonderlijke merk, ook het publiek te sensibiliseren over de huidige staat van onze planeet, om zo uiteindelijk de houding van de mensen te veranderen.

Om Panasonics engagement voor het milieu verder te onderstrepen, doneert het – als deel van de eneloop fotowedstrijd – € 5.000 aan een organisatie die nauw betrokken is bij milieuaangelegenheden zoals natuurbehoud, bescherming van onze planeet, dierenwelzijn, enz. In elk van de drie resterende wedstrijden zal de deelnemers gevraagd worden om hun foto op te dragen aan één van de milieuorganisaties die aan de wedstrijd deelnemen. Die organisatie ontvangt dan de financiële gift als de foto in kwestie wint. Ook de organisatie die het vaakst door de deelnemers gekozen wordt, zal € 5.000 in ontvangst mogen nemen. Alle deelnemende organisaties halen voordeel uit de extra visibiliteit die de wedstrijd met zich brengt en ze verbinden hun naam met het uitermate milieuvriendelijke batterijenmerk van Panasonic.

Van over heel Europa hebben tal van organisaties, van grote bekende liefdadigheidsinstellingen tot kleinere lokale initiatieven, zich ingeschreven voor de wedstrijd. Ze maken allemaal evenveel kans op de donatie. U vindt het overzicht van de organisaties hier: https://photochallenge.panasonic-eneloop.eu/nl/organisations. Milieuorganisaties kunnen zich  nog steeds hier inschrijven: https://photochallenge.panasonic-eneloop.eu/nl/organisations/add.

Julie Post Project Manager, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over Panasonic Energy Europe NV

OVER PANASONIC ENERGY EUROPE NV

Panasonic Energy Europe met hoofdzetel in Zellik, bij Brussel (België), maakt deel uit van Panasonic Corporation, een vooraanstaande aanbieder van elektrische en elektronische apparaten. Dankzij zijn uitgebreide ervaring op het vlak van consumentenelektronica is Panasonic vandaag de grootste batterijenproducent van Europa. Er zijn productie-eenheden in Tessenderlo (België) en Gniezo (Polen). Panasonic Energy Europe levert “mobiele” energie in meer dan 30 Europese landen. Het brede productassortiment bestaat uit herlaadbare batterijen, laders, zink-koolstof batterijen, alkaline batterijen en speciale batterijen (zoals hoorbatterijen, photo lithium, lithium knoopcellen, micro-alkaline, zilveroxide). Meer informatie vind je op www.panasonic-batteries.com.

OVER PANASONIC

Panasonic Corporation is wereldwijd één van de belangrijkste ontwikkelaars en producenten van elektronische producten voor privaat, zakelijk en industrieel gebruik. Het in Osaka (Japan) gevestigde concern behaalde op 31 maart 2018 een nettoresultaat van 61,4 miljard euro. Panasonic streeft naar het realiseren van een beter leven en een betere wereld, waarbij het bedrijf voortdurend werkt aan de ontwikkeling van de maatschappij en bijdraagt tot het geluk van alle mensen op de wereld. Panasonic vierde zijn 100everjaardag in 2018. Meer informatie over het bedrijf en de Panasonic-merken op www.panasonic.com.

Panasonic Energy Europe NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium