eneloop daagt consumenten uit met Europese fotowedstrijd

eneloop daagt consumenten uit met Europese fotowedstrijd

Panasonic Energy Europe organiseert een fotowedstrijd rond de thema’s duurzaamheid en milieu om zijn milieuvriendelijke recycleerbare en herlaadbare eneloop-batterijen in de schijnwerpers te plaatsen.

Elk jaar worden over de hele wereld ongeveer 300 miljoen batterijen gebruikt. Alleen al in Europa belandt een onthutsend volume van 90.000 ton daarvan bij het huishoudelijk afval.

Uit bezorgdheid om de toekomst van het milieu ontwikkelde Panasonic Energy Europe daarom eneloop, een revolutionaire herlaadbare batterij. Die kan niet alleen tot 2100 keer worden opgeladen, maar is bovendien vooraf opgeladen met zonne-energie. Zo is deze batterij meteen klaar voor gebruik. Haar lage zelfontlading is een extra troef. De eneloop-batterij van Panasonic biedt klanten een ecologisch verantwoord alternatief: een milieuvriendelijke batterij die niet alleen het hoge vermogen levert dat klanten vragen, maar die ook heel wat financiële voordelen biedt.

Vijf kansen om te winnen
Om consumenten meer bewust te maken van de troeven van eneloop-batterijen, organiseert Panasonic van 1 december 2015 tot en met 31 december 2016 een internationale fotowedstrijd. Consumenten worden uitgedaagd om foto’s te nemen rond het thema duurzaamheid, natuur, milieu enz. (om zo de link te leggen met de herlaadbare eneloop-batterijen) en om hun beste foto naar een fotogalerij te uploaden. Ze kunnen hun foto via sociale media delen en familie en vrienden aanmoedigen om hun werk te ‘liken’. Per thema wint de deelnemer met het hoogste aantal ‘likes’ een van de nieuwste hightech camera’s van Panasonic plus een set herlaadbare eneloop-batterijen met een slimme CC16-snellader. Per land verdienen ook de twee foto’s met het hoogste aantal stemmen (hoofdwinnaar niet meegerekend) een set herlaadbare eneloop-batterijen met een CC16-snellader.

Er lopen in totaal vijf verschillende fotowedstrijden, telkens rond een ander ‘groen’ thema. De eerste wedstrijd draaide rond ‘ORGANIC’ (bv. biolandbouw en bioproducten in de keuken of urban gardening). Dit thema vormde ook de inspiratiebron voor de recentste speciale editie van eneloop-batterijen. De eerste wedstrijd werd op 2 februari 2016 afgesloten. De winnende fotograaf was Hałaburda Andrzej, die een fantastische Lumix Smart Camera CM1 en een set herlaadbare eneloop-batterijen van de ORGANIC speciale editie plus een CC16-lader in de wacht sleepte. De huidige wedstrijd met het thema ‘WINTER’ startte op 3 februari 2016. De winnaar wordt op 1 april 2016 bekendgemaakt. Hij of zij krijgt een fantastische Panasonic HX-A1 actiecamera en twee sets herlaadbare eneloop pro-batterijen met een CC16-lader mee naar huis. De eneloop pro-batterij kan als inspiratiebron dienen voor dit tweede thema, aangezien deze wordt aanbevolen bij extreem lage temperaturen (-20 °C) en voor toestellen die veel energie verbruiken, zoals stroboscoopflitsers.

Neem je de uitdaging aan? Upload dan je beste foto via https://photochallenge.panasonic-eneloop.eu/nl.

Julie Post Project Manager, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over APS NV

ABOUT APS NV

Advanced Power Solutions (formerly named Panasonic Energy Europe) is one of the leading suppliers of primary batteries in the European market, with a revenue of € 213 million in 2020. Our key products include alkaline, zinc carbon batteries as well as Ni-MH batteries and specialty batteries. We have two manufacturing facilities, one located in Belgium (Tessenderlo) and the other in Poland (Gniezno) which have a combined production volume of more than 1,800 million units in 2020. With a pan-European network, we sell our products in over 50 countries across Europe. For more information, please visit: www.panasonicbatteries.com.

APS NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium