eneloop ambassadors’ tour brengt 10726 euro op voor het goede doel

eneloop ambassadors’ tour brengt 10726 euro op voor het goede doel

Na een avontuurlijke reis door Europa en een spannende online wedstrijd is eindelijk de winnaar van de eneloop ambassadors’ tour bekend. Het Lets team Young Folks heeft deze milieubewuste wedstrijd gewonnen. Samen met de elf andere teams haalden ze 5363 euro op voor de goede doelen Aktionsgemeinschaft Artenschutz en Cheetah Conservation Fund. eneloop, de organisator van de wedstrijd, verraste de deelnemers en goede doelen achteraf door dat bedrag te verdubbelen tot 10726 euro. De winnaars Alice en Daniel werden extra beloond voor hun prestatie met een reisvoucher ter waarde van 2500 euro. Op 29 september vond in Berlijn de prijsuitreiking plaats, waarop ook het ingezamelde geld werd overhandigd.

De finale van de eneloop ambassadors’ tour begon op 18 september 2018 en eindigde op 25 september. De twaalf deelnemende teams hadden een week de tijd om een boeiend filmpje te maken over hun reis en hun doelen. Het filmpje met de meeste stemmen haalde de hoofdprijs binnen: een reisvoucher ter waarde van 2500 euro. Die eer ging naar team Young Folks. Tijdens de wedstrijd zamelden ze samen met de elf andere teams (Tortelli, Sustainably Sassy, Asapguys, Sail4sustainability, Woanders, Backpack Gals, Kosen Rufu, Polishing the World, Omait, Young Folks, Lost in Compass en Han Duo) 5363 euro in. Als verrassing verdubbelde eneloop, een toonaangevend merk van herlaadbare batterijen, die donatie achteraf tot 10726 euro.

Ceremonie in Berlijn
Op zaterdag 29 september overhandigde eneloop de prijs en het geld officieel aan de winnaars en goede doelen. De ceremonie vond plaats in MediaMarkt in Gropiusstadt (Berlijn). Die dag kregen shoppers ook mooie kortingen op eneloop-batterijen en -opladers in de winkel.

Wedstrijd voor het goede doel
De eneloop ambassadors’ tour is een initiatief van eneloop, een bekend merk van herlaadbare batterijen. Het merk riep de wedstrijd in het leven om de aandacht te vestigen op het welzijn van onze planeet en haar bewoners. Twaalf teams zetten hun beste beentje voor. Tijdens de wedstrijd hadden ze allemaal hetzelfde doel: tot 21.000 euro inzamelen voor de goede doelen ‘Aktionsgemeinschaft Artenschutz (Action Campaign for Endangered Species)’ en ‘Cheetah Conservation Fund’. Voor iedere volger die ze op hun gedeelde Facebookpagina kregen, schonk eneloop een euro aan deze goede doelen. Achteraf verdubbelde het merk het totale bedrag.

Ecologisch verantwoorde reis door Europa
Op 22 juni 2018 werd het startschot van de eneloop ambassadors’ tour gegeven. Tijdens het eerste deel reisden de twaalf duo's dwars door Europa. Elk team kreeg een week de tijd om drie opdrachten te volbrengen en moest zich daarvoor zo milieuvriendelijk mogelijk verplaatsen. Zodra een team op de overeengekomen plaats was aangekomen, gaf het de stok in de vorm van een eneloop-batterij door aan het volgende team. De finale speelde zich online af, op de officiële campagnewebsite.

Beperkte editie batterijen
Om de wedstrijd extra onder de aandacht te brengen, bracht eneloop een beperkte editie AA- en AAA-batterijen op de markt: de 'eneloop tones botanic'. Deze batterijen waren zowel online als in de Europese winkelpunten verkrijgbaar, en schitterden in hun door de natuur geïnspireerde kleuren. Klanten die de eneloop ambassadors’ tour steunden, werden beloond met extra kortingen, promoties en wedstrijden.

Meer informatie over de deelnemers, routes en goede doelen staat te lezen op eneloopambassadorstour.eu.

 

Julie Post Project Manager, ARK Communication
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over Panasonic Energy Europe NV

OVER PANASONIC ENERGY EUROPE NV

Panasonic Energy Europe met hoofdzetel in Zellik, bij Brussel (België), maakt deel uit van Panasonic Corporation, een vooraanstaande aanbieder van elektrische en elektronische apparaten. Dankzij zijn uitgebreide ervaring op het vlak van consumentenelektronica is Panasonic vandaag de grootste batterijenproducent van Europa. Er zijn productie-eenheden in Tessenderlo (België) en Gniezo (Polen). Panasonic Energy Europe levert “mobiele” energie in meer dan 30 Europese landen. Het brede productassortiment bestaat uit herlaadbare batterijen, laders, zink-koolstof batterijen, alkaline batterijen en speciale batterijen (zoals hoorbatterijen, photo lithium, lithium knoopcellen, micro-alkaline, zilveroxide). Meer informatie vind je op www.panasonic-batteries.com.

OVER PANASONIC

Panasonic Corporation is wereldwijd één van de belangrijkste ontwikkelaars en producenten van elektronische producten voor privaat, zakelijk en industrieel gebruik. Het in Osaka (Japan) gevestigde concern behaalde op 31 maart 2018 een nettoresultaat van 61,4 miljard euro. Panasonic streeft naar het realiseren van een beter leven en een betere wereld, waarbij het bedrijf voortdurend werkt aan de ontwikkeling van de maatschappij en bijdraagt tot het geluk van alle mensen op de wereld. Panasonic vierde zijn 100everjaardag in 2018. Meer informatie over het bedrijf en de Panasonic-merken op www.panasonic.com.

Panasonic Energy Europe NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium