Een extra verjaardagscadeau voor eneloop

Een extra verjaardagscadeau voor eneloop

Panasonics toonaangevend merk wint twee prestigieuze iF Design Awards

Met trots kondigt Panasonic aan dat haar merk eneloop de winnaar is van twee iF Design Awards. De Product Design Award ging naar de eneloop organic limited edition batterijen. De revolutionaire afbreekbare verpakking die het merk ontwikkelde ontving de Packaging Design Award.

De Duitse iF Awards worden al meer dan 60 jaar uitgereikt. Het is één van de meest prestigieuze designwedstrijden ter wereld en kent haar winnaars een label van uitmuntendheid toe. Dit jaar werden maar liefst 5300 deelnemers uit meer dan 50 landen geëvalueerd door een jury van 58 internationale experts. De kleurrijke organic limited edition batterijen en multifunctionele milieuvriendelijke verpakking van eneloop staken er bovenuit en leverden Awards op voor Panasonic in twee verschillende categorieën binnen de afdeling Energy Device Business. ”Wij zijn vereerd met de erkenning van iF Design voor de excellentie van onze producten en verpakking,” reageert Vicky Raman, Brand Marketing Manager bij Panasonic Energy Europe. “eneloop zal zich blijven inzetten voor innovatieve en duurzame oplossingen, die de consument een compleet nieuwe levensstijl bieden.

Aan de basis van eneloop batterijen ligt het concept van duurzaamheid en zorg voor onze planeet. Het merk gelooft in een Clean Energy Society en wil hieraan bijdragen door milieuvriendelijke oplossingen op lange termijn aan te bieden. Als link hiermee, is het ontwerp van de organic limited edition gebaseerd op onze aarde en haar vele schatten. De batterijen zijn gemaakt in verschillende kleuren, waardoor de gebruiker makkelijk kan bijhouden welke batterijen hij reeds heeft gebruikt. Net zoals de standaard eneloop batterijen, kan deze Ni-MH batterij maar liefst 2100 keer worden opgeladen en zal hij zelfs na 10 jaar tijd nog 70% van zijn energie hebben behouden. Ze kunnen ook meteen na aankoop al worden gebruikt, aangezien ze vooraf met zonne-energie werden opgeladen.

Ook de iF Packaging Design Award ging naar eneloop voor haar unieke duurzame verpakking, die nieuwe standaarden zet wat betreft succesvolle combinaties tussen duurzaamheid en design. Eenmaal de verpakking is geopend, kan hij nog worden gebruikt om de batterijen op te bergen of te beschermen wanneer je de batterijen ergens mee naartoe neemt. Bovendien is de verpakking gemaakt van natuurlijke verkregen kunststof en dus biologisch afbreekbaar.

Door de jaren heen werd eneloop al meerdere malen erkend met een iF Packaging Award en won het zelfs de “iF Design Award - Gold Award” in 2008. In 2005 lanceerde Panasonic het merk eneloop. Om het tienjarig bestaan van de succesvolle en milieuvriendelijke batterijen te vieren, zet Panasonic dit jaar een reeks activiteiten op poten, zoals de lancering van een nieuwe website, beschikbaar in maar liefst 13 talen, en een aantal wedstrijden (waaronder de momenteel lopende European photo challenge). Panasonic organiseerde ook twee spectaculaire verjaardagsfeesten, één in Warschau en één in Berlijn, met tal van lichteffecten en geschenken.

Panasonic logo
eneloop Organic package
eneloop Organic package
eneloop battery charger
eneloop logo
eneloop packaging lifecycle
iF DesignAward 2016
Julie Post Project Manager at ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager at Panasonic Energy Europe NV