2.100 km stappen voor een groen doel? 3 teams staan klaar voor de start!

2.100 km stappen voor een groen doel? 3 teams staan klaar voor de start!

Panasonic Energy Europe geeft het startsein voor de eneloop expeditie 2100. Team Red uit Polen, team Purple uit Denemarken en team Yellow uit het Verenigd Koninkrijk maken zich op om vanaf 23 juni te strijden voor een geldprijs van maar liefst 21.000 euro. Panasonic schenkt die som automatisch aan een milieu-organisatie naar keuze. Dat de beste mag winnen!

De eneloop expeditie 2100 is een trektocht van 120 dagen, dwars door Europa (– de milieuvriendelijke eneloop-batterijen van Panasonic zijn 2.100 keer herlaadbaar, vandaar de naam). De drie duoteams strijden ten voordele van hun zelfgekozen groene doel. Panasonic Energy Europe rijkt 21.000 euro uit aan de winnaars en nog eens 2.100 euro aan de runner-ups. Het doel is om Milaan te bereiken met zoveel mogelijk punten op zak. Die verdienen ze tijdens wekelijkse uitdagingen en 5 citystops (per team) waar ze opdrachten uitvoeren om groene energie op te wekkenGedurende de hele reis scoren ze ook voor ‘likes’ en betrokkenheid via sociale media.

De teams volgen een verschillende Europese wandelroute, elk vanuit hun eigen startpunt. Team Red vertrekt uit Poznan (Polen), team Yellow uit Cambridge (Verenigd Koninkrijk) and team Purple uit Kopenhagen (Denemarken). Dat zijn meteen ook de eerste citystops op hun route. Supporters die hun favoriete team doorheen Europa willen volgen – en hen willen helpen de opdrachten te voltooien tijdens de citystops – vinden de complete reisschema’s op de eneloop expeditiewebsite.

Michał en Paweł – de Poolse vrienden van team Red – gaan op stap voor Amnesty International. Deze organisatie rekent het recht op een schoon milieu tot de collectieve mensenrechten. De zelfverklaarde reisbroeders doen mee aan de expeditie onder het motto: “Help anderen, op een dag kunnen zij jou misschien helpen.” Verder vinden zij onderwijs de beste manier om armoede te bestrijden en het beste in de mens naar boven te halen.

De identieke tweeling Anders en Kasper uit Denemarken – team Purple – hebben hun hart verloren aan duurzaam design. Deze twintigers vertegenwoordigen de Estse ngo Student Society for Environmental Protection (Sorex). Anders en Kasper hopen met hun deelname “een ecologische boodschap over te brengen en anderen te inspireren hetzelfde te doen.”

Hoewel de Litouwse tortelduifjes Romas en Simona van team Yellow nu in het Verenigd Konkrijk wonen, kozen ze toch voor een goed doel in hun thuisland. Zij steunen Čepkeliai-Dzūkija National/PAN Park, een ngo die zich inzet om het ecosysteem van het Dainava-woud te beschermen. Dat is de plek waar de twee elkaar voor het eerst ontmoetten. Met hun leuze: “Let us walk in harmony”, willen zij helpen om de pracht van onze planeet te beschermen voor volgende generaties.

Jörg Toboll, Managing Director van Panasonic Energy Europe kijkt uit naar de start van de expeditie: “Ik ben er zeker van dat de 3 teams alles in huis hebben om met succes een fanbase uit te bouwen en de tocht te stappen met respect voor de natuur. De grootste uitdaging is de fans overtuigen om hen ter plaatse te komen helpen tijdens de 5 citystops.” Om ze makkelijk te kunnen filteren op de eneloop expeditiewebpagina, worden officiële statements van eneloop(Panasonic) over de competitie voorafgegaan door de hashtag #EE2100.

De teams krijgen eneloop-batterijen als ruilmiddel op hun tocht. Daarnaast voorzien verschillende sponsors hen van o.a. trekkingmateriaal, kampeermaaltijden en een drone. De sponsors van de expeditie zijn Columbia Sportswear (outdoorkledij), Nordisk (outdoormateriaal), Xiro (drones), Fairphone (milieuvriendelijke smartphones), T-mobile Austria (mobiele abonnementen), Sparkle (socialmediadisplays), Adventure Food (instant maaltijden voor outdooractiviteiten), Husky (outdoormateriaal) en Panasonic(elektronische apparaten).

Contacteer ons
Ann-Sophie Cardoen Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Ann-Sophie Cardoen Content & PR Consultant, ARK Communicatie
Vicky Raman Brand Marketing Manager, Panasonic Energy Europe NV
Over Panasonic Energy Europe NV

OVER PANASONIC ENERGY EUROPE NV

Panasonic Energy Europe met hoofdzetel in Zellik, bij Brussel (België), maakt deel uit van Panasonic Corporation, een vooraanstaande aanbieder van elektrische en elektronische apparaten. Dankzij zijn uitgebreide ervaring op het vlak van consumentenelektronica is Panasonic vandaag de grootste batterijenproducent van Europa. Er zijn productie-eenheden in Tessenderlo (België) en Gniezo (Polen). Panasonic Energy Europe levert “mobiele” energie in meer dan 30 Europese landen. Het brede productassortiment bestaat uit herlaadbare batterijen, laders, zink-koolstof batterijen, alkaline batterijen en speciale batterijen (zoals hoorbatterijen, photo lithium, lithium knoopcellen, micro-alkaline, zilveroxide). Meer informatie vind je op www.panasonic-batteries.com.

OVER PANASONIC

Panasonic Corporation is wereldwijd één van de belangrijkste ontwikkelaars en producenten van elektronische producten voor privaat, zakelijk en industrieel gebruik. Het in Osaka (Japan) gevestigde concern behaalde op 31 maart 2018 een nettoresultaat van 61,4 miljard euro. Panasonic streeft naar het realiseren van een beter leven en een betere wereld, waarbij het bedrijf voortdurend werkt aan de ontwikkeling van de maatschappij en bijdraagt tot het geluk van alle mensen op de wereld. Panasonic vierde zijn 100everjaardag in 2018. Meer informatie over het bedrijf en de Panasonic-merken op www.panasonic.com.

Panasonic Energy Europe NV
Brusselsesteenweg 502
1731 Zellik
Belgium